Bilgi Evi öğrencileri ‘Yaz Etkinlikleri’ ile şehirlerini tanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrenciler için düzenlediği ‘Yaz Etkinlikleri’ kapsamında öğrenciler kendi şehirlerini tanıyor çeşitli kurslardan faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrenciler ‘Yaz Etkinlikleri’ programı ile çeşitli etkinliklere katılıyor. Öğrenciler, kendi şehirlerini tanıması ve tarihi yapılarla ilgili bilgi sahibi olmaları amacıyla alanında uzman rehberler eşliğinde tarihi Sur İlçesi’ni gezdi. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Dağkapı Meydanı’nda başladıkları geziye Ulu Camii ile devam ettiler. Öğretmenler, Ulu Cami’de yer alan El Cezeri’nin önemli sanatlarından Güneş Saati hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Ardından Hasan Paşa Hanı’nı ve Hz. Süleyman Parkı’nı ve müzeleri gezen öğrenciler, geziden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde az sayı ile gruplar halinde yapılan etkinlilerde maske, mesafe ve temizlik kuralları en üst seviyede tutuluyor. Etkinliklerde çocuklar belirlenen takvim ile tarihi Sur İlçesi’nin yanı sıra Eğil Peygamber Kabirleri ve Ergani Makam Dağı’nı, Gazi Köşkü’nü, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ile Dicle Üniversitesi Zooloji müzesi ve bir alışveriş merkezinde yer alan akvaryumu gezme fırsatı yakalayacak. Öğrenciler ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir İlçesi Seyrantepe TOKİ’de yer alan havuzunda belirlenen periyotlarla uzman eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimi alıyor.

Resim Galerisi