Bu sayfayı yazdır

Karaloğlu Malazgirt Zaferi kutlamalarına katıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen spor, kültür ve sosyal olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapan “1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nı giderek Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü kutlamalarına katıldı. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birçok bakan, siyasetçi ile üst düzey devlet erkanının katılımıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü kutlamaları gerçekleşti. 

Karaloğlu bölge valilerini Diyarbakır çadırında ağırladı

23 Ağustos itibariyle başlayan, spor, kültür ve sosyal olmak üzere birçok etkinliğe Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliği yapan “1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”na Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’da katıldı. 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi’nde kazanılan zaferi ve bu zaferin komutanı Sultan Alparsalan’ı anmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ardından Karaloğlu, Dİyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin  açtığı çadırda Ağrı valisi Dr. Osman VAROL, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Binğöl Valisi Kadir Ekinci ve Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu ağırladı. Bölge valilerine kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler veren Karaloğlu, ayrıca irilikleri sebebiyle dünyada nam salmış olan Diyarbakır karpuzunu tanıttı. 

Karaloğlu Ahlat Otağı’na kurulan stantları gezdi

Bölge valilerini Diyarbakır çadırında ağırladıktan sonra Karaloğlu, toplam 450 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Türkiye’nin birçok ilinden gelerek tarih ve kültür aktarımlarının yapıldığı stantlara konuk oldu. Stant ve çadır ziyaretinde Karaloğlu, yetkililerle bol bol  sohbet etti. Karaloğlu, ayrıca çadırlarda yürütülen faaliyetler ve kentlerin tarihi hakkında bilgi aldı.  

Karaloğlu demir dövdü

Türk el sanatları ile yöresel ürünlerinin de tanıtıldığı etkinliklerde   Karaloğlu, çadırları gezerek üretilen el sanatları hakkında bilgiler aldı ve yöresel ürünleri tattı.  Stantta görev yapan personele başarılar dileğinde bulunan Karaloğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile birlikte demir dövdü. 

Büyükşehir Belediyesi’nin çadırına yoğun ilgi

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ve binlerce ziyaretçinin akınına uğrayan “1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nda açtığı çadıra vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Geleneksel motiflerle süslenen ve Diyarbakır karpuzunun da yerini aldığı stantta kentin tarihi ziyaretçilere aktarıldı.  

 

Resim Galerisi