Büyükşehir kentte hafriyat temizleme çalışması başlattı

Daha temiz bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerin belirli caddelerine gelişi güzel şekilde dökülen hafriyat ve inşaat atıklarına karşı temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Günlük rutin temizlik çalışmalarını aksatmadan sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü, kentin belirli caddelerinde gelişi güzel ve izinsiz şekilde dökülen hafriyat ile inşaat atıklarına karşı temizlik çalışmasını sürdürüyor. Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü, merkez ilçe sınırları içinde yer alan Siverek, Nevroz, Şengal ve Mezopotamya Caddeleri, Ongözlü Köprü, Gaziköşk ile Araştırma Hastanesi civarında biriken hafriyatları bertaraf etmek üzere ekipler oluşturarak temizlik çalışmalarını başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, daha temiz bir kent için vatandaşlara çağrıda bulunarak çıkarılan hafriyat ve inşaat atıklarının belirlenen Dokuz Çeltik Hafriyat Sahası’na dökülmesini istedi.

Gelişi güzel dökülen hafriyatlara cezai işlem uygulanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hafriyat temizlik ekipleri dışında kentin cadde kenarlarının daha estetik görünmesini sağlamak için hafriyat takibi denetim ekipleri oluşturdu. Oluşturulan denetim ekipleri, kaçak hafriyat dökümü yapan şahısları tespit ederek cezai işlem uygulayacak.

 

Resim Galerisi