Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir Zabıta’dan kaçak hayvan satışına izin yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaptığı çalışmalar kapsamında Bağlar ilçesinde kaçak hayvan satışı yapılan yeri mühürledi, yeşil alan işgalini sonlandırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde kaçak hayvan satışı için yeşil alanların işgal edilmesine son verdi. Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Bağlar ilçesinde yapılan denetimlerde Yeniköy Mezarlığı etrafında kurbanlık hayvan satışının yapıldığını ve yeşil alanların işgal edildiğini tespit etti. Durum tespit tutanağı tutan ve kaçak hayvan kesiminin yapıldığı yeri mühürleyen ekipler, kaçak hayvan satışı yapan şahısları da uyararak işgale son verilmesini istedi. Yapılan tüm uyarılara rağmen kaçak hayvan satışı ve yeşil alan işgalinin devam etmesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Yeniköy mezarlığının bitişiğindeki yeşil alan üzerine kurulan ve çevreye kötü kokular yayan hayvan barınakları, hayvan sahiplerinin karşı çıkmasına rağmen polis ve zabıta ekiplerinin gözetiminde iş makinalarıyla kamyonlara yüklenerek kaldırıldı, yeşil alan işgali ve kaçak hayvan satışı sonlandırıldı.

 

Resim Galerisi