Diyarbakır Kasım’da sanata doyacak

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konser, sergi, sinema, canlı heykel performansı, masal ve tiyatro etkinlikleriyle Diyarbakırlılar Kasım ayında sanata doyacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın her kesime yönelik Kasım ayında düzenleyeceği kültür ve sanat etkinlikleri bu hafta sonu başlıyor. Diyarbakırlıların kültür ve sanat etkinliklerine doyacağı Kasım ayı programında tiyatro, konser, film gösterileri, fotoğraf sergileri, canlı heykel performansları, şenlikler, anma geceleri, okur-yazar buluşmaları, masal anlatma ve okuma faaliyetleri yer alıyor. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gerekli önlemlerin dikkate alınarak yapılacağı etkinliklerden 7’den 70’e tüm vatandaşlar ücretsiz şekilde yararlanabilecek.

Tiyatrocular koronavirüse dikkat çekecek

“Lotus” tiyatro oyunu ile başlayacak Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri, çocuklara yönelik yapılacak olan “Tabaluga” çizgi animasyon ve “Vahşi Dostum” filmleriyle devam edecek. Lotus tiyatro oyunu ile sinema filmlerinin gösterimleri Kasım ayı boyunca her hafta sonu gerçekleşecek. Koronavirüs salgınına dikkat çekmek için tiyatro sanatçıların düzenleyeceği canlı heykel performansı ilk olarak 7 Kasım’da Forum AVM’de vatandaşların karşısına çıkacak. Canlı heykel performansı daha sonra 8 Kasım’da Ninova AVM ve 14 Kasım’da Ceylan AVM’de vatandaşlarla buluşacak. Çizgi film karakterlerinin canlandırıldığı “En Kahraman Kim” çocuk oyunu Kasım ayı boyunca her Pazar günü minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

3 kentten çarpıcı fotoğraflar

 “3 Şehir Tek Rota” fotoğraf sergisi 6-8 Kasım’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ve 9-22 Kasım tarihleri arasında Sümerpark Sanat Galerisi’nde fotoğraf severlerle buluşacak. Fotoğraf sergisinde Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa kentlerinden çarpıcı kareler yer alacak.

Çocuklara yönelik uçurtma şenliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Cumartesi saat 13:00’da “Kırklar Dağı’nın Düzü Uçurtma Şenlendirdi Bizi” adı altında çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenleyecek. Miniklerin doyasıya eğleneceği etkinlikte gökyüzü farklı renklere bürünecek.

Ahmet Kaya anma gecesi

Etkinliklerde müziğe ayrı bir yer açan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kasım ayında farklı tarihlerde 4 konser organize edecek. Eyvan Grubu 14 Kasım Cumartesi saat 15:00’da Kent Müzesi Avlusu’nda (Cemil Paşa Konağı), Diyarbekir Elleri (Türk Sanat Müziği Topluluğu) 15 Kasım Pazar saat 20:00’da Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda vatandaşlara biri birinden güzel eserleri seslendirecek. Ünlü sanatçı Ahmet Kaya’nın ölüm yıl dönümü olan 16 Kasım’da ise “Üstada Saygı Onsuz 20 Yıl” Ahmet Kaya Anma Gecesi düzenlenecek.  Ahmet Kaya’nın şarkılarının seslendirileceği anma gecesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. 21 Kasım’da saat 18:00-19:00 saatleri arasında denbejler kılamlarını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi Youtube ve İnstigram hesaplarından canlı olarak seslendirecek. Öğretmenler günü dolayısıyla 23 Kasım Pazartesi saat 20:00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda konser düzenlenecek.

Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında “Diyarbekirli Divan Sahibi Şairler” kitabının yazarı Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Uğurlu Arslan, 14 Kasım Cumartesi saat 14:00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda okurlarıyla buluşacak.

Etkinlikler çocuklara masal okuma günü ile son bulacak

Diyarbakırlıların kültür ve sanat ekinliklerine doyacağı Kasım ayı programı 28 Kasım’da çocuklara yönelik Kent Müzesi’nde (Cemil Paşa Konağı) düzenlenecek  “Çocuklara Masal Okuma Günü” ile sona erecek.