Sur dipleri kaçak yapılardan temizleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesi Millet Bahçesinde bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları kaldırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Sur ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Tarihi Surlar ile Hevsel Bahçeleri arasındaki 150 dönümlük alanda kurulan Millet Bahçesi’nde bulunan metruk yapıları kaldırdı.

Geçmiş yıllarda kurulan kafe, barınma ve hayvan barınağı olarak kullanılan, zamanla metruk hale gelerek görüntü kirliliğine neden olan yapılar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Kaldırılan metruk yapıların ardından vatandaşlar, Millet Bahçesini daha rahat ve güvenli gezip vakit geçirebilecek.