Kırsal mahallelerde asfalt çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların kış mevsiminde güvenli ve konforlu ulaşımdan yararlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, vatandaşların ulaşımlarını daha konforlu ve güvenli şekilde sağlamaları için kırsal mahalle ve mahalle grup yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Bağlar İlçesi Gönendi, Kulp İlçesi Ağıllı, Ergani İlçesi Devletkuşu, Kabasakal ve Köprü mahallelerinde yol yapım, bakım, onarım, genişletme çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde sanat yapıları (menfez) inşa ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Bağlar İlçesi Gönendi Mahallesi’nde 2,5 kilometrelik yolda sathi kaplama için yolda stabilize çalışmalarını sürdürüyor. Ergani İlçesi Devletkuşu Mahallesi’nde yol genişletme çalışmalarını sürdüren ekipler, yolda ihtiyaç duyulan yerlerde sanat yapıları (menfez) inşa ediyor. Ergani İlçesinde ayrıca sathi kaplama yapılacak 2 kilometrelik Kabasakal Köprü mahalle yolu stabilize çalışması devam ediyor.

Diyarbakır Caddesi’ne 98 froze kazık dikildi

Kulp İlçesi Ağıllı Mahallesi’ndeki 6 kilometrelik yolda genişletme çalışmalarına devam eden Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Kulp ilçesinde yıllardır sürekli çöken Diyarbakır Caddesi’nde 115 froze kazık dikme çalışmalarında 98’i tamamlandı.

İhtiyaç duyulan yollara kilitli parke taşı

Sathi kaplama asfalt serme dışında ihtiyaç duyulan yollara kilitli parke taşı döşeme ve beton dökme çalışmalarını da sürdürüyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunda yapılan planlama ve hava koşullarının yol yapımına uygunluğunu göz önünde bulundurarak ilçelerde de yol yapım çalışmalarına devam edecek.

Resim Galerisi