Bu sayfayı yazdır

Bilgi Evi öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrencilerin uzman hekimler tarafından bilgilendirildiği seminer programı düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evi’ndeki Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden görev yapan Uzman Hekimler, öğrencilere Ağzı ve Diş Sağlığını anlattı. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dikkate alınarak düzenlenen seminerde hekimler, ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencileri bilgilendiren sunumlar yaptı.

Hekimler, seminerde öğrencilere öncelikle ağız ve diş sağlığıyla ilgili kısa filmler izletti. Öğrenciler kısa film sonrası merak ettikleri soruları uzman hekimlere sorarak cevap aldılar. Uzman Hekimler, öğrencilere ağız ve diş temizliği, diş fırçalamanın en doğru yöntemi nasıl olduğunu uygulamalı olarak anlattı. Hekimler, ağız ve diş sağlığı için özellikle tüketilmesi gerekli olan besin ve gıdalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 

Seminerin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan Uzman Hekimler ve Personeller öğrencilere ağız ve diş bakım seti hediye ettiler. Öğrenciler, hekimlere eğitim ve hediyeler için teşekkür ettiler. 

 

Resim Galerisi