Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir Belediyesi ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde tüm yurtta başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliği'nce çalışmalarını tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi'ni (Temel Seviye) almaya hak kazandı.

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının 'Sıfır Atık Belgesi' alma yükümlülüğü bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Binadaki katlara ikili ve dörtlü gruplar halinde Kağıt-Karton, Plastik, Metal, Cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi.

Sıfır Atık hedefiyle çalışmalarını il genelinde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Sıfır Atık Sistemi’nin bilgi ve belgelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Entegre Çevre Bilgi Sistemine yükleyerek Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi başvurusunu yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusunu inceleyip onaylanarak Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verdi.

Daha temiz ve sağlıklı bir kent için 'Sıfır Atık' projesini il genelinde de yaygınlaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Resim Galerisi