Karaloğlu: Sakarya Caddesini Diyarbakır’ın en prestijli alışveriş merkezi yapacağız”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağlar İlçesi Sakarya Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Sakarya Caddemizde 65 apartman 337 işyerimizi sokak sağlıklaştırması, cephe yenilemesini tamamlayarak bu bölgeyi Diyarbakır’ın en prestijli alışveriş merkezlerinden birisi haline getireceğiz” dedi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en önemli ve işlek alışveriş noktalarından birisi olan Sakarya Caddesi’nde başlattığı yenileme çalışmalarını yerinde denetledi. Yapılan örnek uygulamaları inceleyen Karaloğlu, yetkililerden çalışmanın seyri hakkında bilgi aldı. Karaloğlu’na Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter V. Ayhan Kardan ve Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Göngür ile daire başkanları eşlik etti.

İncelemenin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, “Bağlar İlçemizin Sakarya Caddesi’ni Büyükşehir Belediyesi olarak Bağlar Belediyemizle beraber baştanbaşa yeniliyoruz. Sakarya Caddemizde 65 apartman 337 işyerimizi sokak sağlıklaştırması, cephe yenilemesini tamamlayarak bu bölgeyi Diyarbakır’ın ve Bağlar’ın en prestijli caddelerinden, en prestijli alışveriş merkezlerinden birisi haline getirme noktasında çalışmalarımız başladı. Şuanda örnek uygulamalarımız var arkada gördüğünüz. Dış cephede binaların boyalarını yeniliyoruz, dükkânlarımızın dış cephelerini yeniliyoruz.  Sokağa tamamen baştanbaşa yenilemiş olacağız. Sakarya Caddesi Bağlar’da günlük 20 bin insanın alışveriş için girdiği kalabalık bir cadde. İnşallah bu caddedeki çalışmalarımız tamamlandığında Sakarya Caddesi Bağlar’ın Diyarbakır’ın en cazip en kaliteli açık alışveriş alanlarından birisine dönüştüreceğiz” dedi.

‘Bağlar daha yaşanılabilir bir ilçe olacak’

Bağlar İlçesi’nde yürütülen diğer çalışmaları da hatırlatan Karaloğlu, “Bağlar’da tabi işimiz çok. Bağlar’da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetlerimiz diğer alanlarda da devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Bağlar Belediyemiz, Çevre Şehirlik Bakanlığımızla beraber şuanda Kaynartepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm faaliyetleri başladı. Birçok mahallede yeni cadde açma, yeni sokak yapma, caddelerin sokakların yenilenmesi, asfaltlanması çalışmalarımız da var ilçe belediyemizle beraber. İnşallah Bağlar’da başlattığımız bu çalışmalarımız bittiğinde Bağlar daha yaşanılabilir, yaşam kalitesi daha yükselmiş bir ilçeye, bir bölgeye dönüşmüş olacak. Bu konuda gece gündüz arkadaşlarımızla beraber ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız hep birlikte Bağlar’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün Sakarya Caddemizdeki çalışmaları yerinde görmek üzere sizlerle bir araya geldik. Burada yaptığımız çalışmaların Sakarya Caddesindeki esnafımıza, buradan alışveriş yapacak olan vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah aralıksız en kısa zamanda burayı bitirip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, basın açıklamasının ardından beraberindekilerle Sakarya Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Karaloğlu, sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte tüm sorunları çözmek için çalışacaklarını kaydetti.

Resim Galerisi