Diyarbakır Çocuk Akademisi öğrenciler ödüllendirildi

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7-15 yaş arası 5 bin çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı 'Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi' kapsamında yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödülleri verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7-15 yaş arası 5 bin çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı 'Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi' etkinlikleri devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte 15 okulda gerçekleştirilen projede Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eğitim, sosyal, sanat ve bilişim başlıkları altında çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenliyor. Yarışmaya ve başarılı olan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Sümerpark’ta bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda düzenlenen ödül törenine Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, birim amirleri, yarışmalara katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dereceye girenlere ödül

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndaki dersliklerde kitap okuma, akıl ve zekâ oyunları, robotik kodlama, zihin geliştirme ile hızlı matematik yarışmalarına katılan öğrencilerden dereceye giren 76 öğrenci ödüllendirildi. Öğrencilere yarışmaların  kategorilere göre tablet, bisiklet ve kırtasiye setleri dağıtıldı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, öğrencilere ödüllerini dağıtarak tebrik etti, hayatlarında başarılar diledi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda düzenlenen ödül törenine Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 15 aile katıldı. Sosyal mesafe, maske ve temizlik önlemlerinin üst seviyede tutulduğu törende öğrencilere çeşitli hediyeleri takdim edildi.

Etkinlikler devam edecek

Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi’nde çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde bilişim, sosyal ve sanatsal faaliyetleri katılmaya devam edecek.

Engelliler unutulmadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında etkinliklerin ertelenmesinden dolayı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için toplu etkinlik düzenlemeyen Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Akademisi Ödül Töreni’nde engellileri de unutmadı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, Engelli Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Engelsiz Türk Halk Müziği Korosu üyeleri ile bir araya geldi. Engelli vatandaşlarla görüşüp günlerini kutlayan Akyıldız, engelli vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi.

 

 

Resim Galerisi