Büyükşehir kültür ve sanat etkinliklerini evlere taşıyacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayında “Her Ev Bir Kültür Merkezi” teması ve “Evdeyiz” sloganıyla düzenleyeceği, içeriğinde tiyatro gösterimleri, konser, sergi, şiir dinletileri, masal anlatımları ve söyleşilerin yer alacağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri online sistemle evlere taşınacak. 

Yoğun ilgiyle karşılaşan, ilk kültür ve sanat etkinliklerini Kasım ayında vatandaşların beğenisine sunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Her Ev Bir Kültür Merkezi” temasıyla Aralık 2020 Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi’nin içeriğini açıkladı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın bu ay “Evdeyiz” sloganıyla düzenleyeceği etkinlikler, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle online sistemle evlere taşınıp sanat severlerle buluşacak. Aralık ayında gerçekleşecek tiyatro gösterimleri, konser, sergi, şiir dinletileri, masal anlatımları ile söyleşiler belirlenen tarih ve saate Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin https://www.youtube.com/diyarbakirbld resmi YouTube hesabından canlı şekilde yayınlanacak.

Zorlu pandemi sürecinde vatandaşların kültür ve sanat etkinliklerinden mahrum kalmaması amacıyla düzenlenecek olan etkinlikler, Cumartesi saat 18:00’da “En Kahraman Kim” çocuk oyunuyla başlayacak. Aralık 2020 Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi, 31 Aralık 20:00’da solist Eymen Said, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Farsça dillerinde birbirinden güzel ilahiler seslendireceği ’De Bismillah’’ isimli konseriyle sona erecek.

Küçede Sanat Var vatandaşlara moral verecek

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle özel izin alınarak gerçekleşecek olan Küçede Sanat Var etkinliğinin bu haftaki durağı Kent Meydanı olacak. Pazar günü 13:30’da başlayacak olan müzik ziyafetinde Kent Konservatuarı sanatçıları, birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkıları seslendirerek zamanlarını evde geçiren vatandaşlara moral verecek. Küçede Sanat Var etkinliği Aralık ayı boyunca her Pazar günü farklı bir mekânda müzik severlerle buluşmaya devam edecek.