Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri gece gündüz çalışıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Temizlik ekipleri, hafta sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek temizlik çalışmalarını kentin birçok alanına yaydı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren Temizlik Şube Müdürlüğü, tüm ekipleriyle kentte temizlik çalışması yürüttü.

Temizlik ekipleri, Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde Hastahane acil girişleri, cadde, bulvar, sokak ve kaldırımlarda temizlik çalışması yaptı. Çalışmada 280 kişilik temizlik ekibi, 22 yol süpürge ve temizleme, 10 mini kaldırım ve bisiklet yolu temizleme, 2 yıkama ve temizleme, 3 adet hamarat traktör, 10 adet çöp toplama aracı görev aldı. Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir merkez ilçelerde yapılan temizlik çalışmalarında Koronavirüs (Covid-19)  salgınının yayılmasını önlemek için deterjanla yıkanan alanlar daha sonra zararlı olmayan kimyasallarla dezenfekte edildi.

 

.

 

 

.

 

Resim Galerisi