Bilgi Evi öğrencileri Mevlana’yı andı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi öğrencileri, Mevlana Celaleddin-İ Rumi’nin Hakk’a vuslatının 747’inci yıl dönümünde andı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire BaşkanlığıBilgi Evi, 7-17 Aralık Mevlana Haftası’nda nedeniyle online sistemle anma programı düzenledi. Mevlana Haftası nedeniyle öğrenciler, Mevlana’nın hayatını, edebi kimliği üzerinde bilgilendirildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler, Mevlana’nın hayatı özetleyen videoları online olarak izledi.

Büyük düşünür Mevlana’nın 7 öğüdünü öğrenerek günün anlam ve önemini pekiştiren Bilgi Evi öğrencileri online sistemle Mevlana’yı temsilen semazen resimleri çizdi, şiirler okudu ve Mevlana’nın edebi sözlerini dile getirdi.