Mevlana söyleşi, şiir ve konserle anılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2020 Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamındaMevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslatının 747’inci yıldönümünde söyleşi, şiir ve düzenleyeceği konserle anacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslatının 747’inci yıldönümünde düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle anacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın üstleneceği Mevlana’yı anma etkinlikleri, 13 Aralık’tasaat 19:30’da Şef Nuran Ünal yönetiminde Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Hak Dost” adlı konseriylestart alacak. Mevlana’nın şiirlerle de anlatılacağı program koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi YouTube hesabından canlı yayınlanacak.

“Üstada Saygı” programı çerçevesinde, 17 Aralık saat 20:00’da “Hamdım, Piştim, Yandım” Mevlana anma etkinliği izleyicileri, tasavvufi bir yolculuğa çıkaracak. Moderatörlüğünü Ahmet Tanyıldız üstleneceğiProf. Dr. Ekrem Demirli’nin konuk olarak yer alacağı 18 Aralık Cuma saat 18:00’da gerçekleşecek etkinlikte Demirli, “Mesnevi’de İnsan” konulu söyleşide Mevlana’yı anlatacak.

Mevlana’yı anma etkinlikleri  ‘’Şiir Burcu’’programıyla sona erecek. Her ay farklı bir mekânda, farklı bir tema ile gerçekleştirilen şiir-müzik dinletisinde, Mevlana’nın ilahi aşk ile söylediği ‘Aşk Sandığın Kadar Değil Yandığın Kadardır’ sözünden hareketle etkinlikte derlenen aşk temalı şiirler okunacak. Etkinlik, 30 Aralık 19:30’da Büyükşehir Belediyesi resmi YouTube hesabından canlı yayınlanacak.