Bu sayfayı yazdır

Vali Münir Karaloğlu’nun Yeni Yıl Mesajı

Değerli hemşehrilerim,

Ülke olarak birçok alanda mücadele verdiğimiz zor bir yılı geride bırakıyoruz.

2020 yılı; başta halen etkileri devam eden salgın hastalık olmak üzere, çığ, deprem, sel, yangın gibi pek çok olumsuzluğu göğüslediğimiz bir yıl oldu. Bu yıl içinde hem ülkemizde, hem sınır ötesinde, hem de Mavi Vatan’da egemenliğimize kasteden tüm unsurlara karşı, Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Karabağ’a kadar, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, bir yandan ülkemizin huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak, bir yandan da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerimize ulaşmak için, azim ve kararlılıkla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

2020 yılına turizmin başkenti Antalya’da başlayıp, bu yılı kadim şehir Diyarbakır’da tamamlamak bize nasip oldu.

Şüphesiz ki Diyarbakır, 12 bin yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle, emin adımlarla yürüdüğümüz geleceğin mihenk taşlarından bir tanesi. Hamdolsun, 2020 yılında şehrimizi geleceğe taşıyacak birçok adım attık. Tarihi Surların restorasyonundan Sur ilçesinin ihya çalışmalarına, Mezopotamya’nın Altın Üçgeni-Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayından Kentsel Dönüşüm Projelerine, önemli cadde ve sokakların sağlıklaştırılmasından Ulaşım Ana Planına kadar Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek, Diyarbakır’ı cazibe merkezi haline getirecek ve vatandaşlarımızı daha yaşanılabilir bir şehre kavuşturacak çalışmalara başladık. 

Yine geride bıraktığımız 2020 yılında, sanayileşme ve istihdama yönelik atılan adımlar ve yürütülen projelerle birlikte, 2021 yılına daha hazır, daha güçlü ve daha büyük hedefleri olan bir şehir olarak giriyoruz. 

Hedefimiz, 2020’de başardıklarımızın daha da ötesine geçmek. Bu amaçla, 2021’de daha çok çalışacağız ve inşallah, yeni yılda da turizmden tarıma, sanayiden teknoloji ve ticarete kadar pek çok alanda yeni atılımlar gerçekleştireceğiz. Bir ve beraber çalışarak şehrimizi, ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağız. Şehrimizde hâkim olan barış ve huzur iklimini vizyon proje ve hizmetlerle taçlandıracağız. Şehrimize güveniyorum, birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. 

Bu inançla yeni yılın, başta Diyarbakırlı hemşehrilerim olmak üzere, herkes için güzelliklerle gelmesini, huzur ve mutluluğa vesile olmasını temenni ediyorum. 

 

  Münir KARALOĞLU

  Diyarbakır Valisi