Karaloğlu, özel kursiyerlerle buluştu

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin beden eğitimi, askeri ve polis okullarına yerleşmek isteyen gençlere yönelik açtığı ücretsiz özel yetenek kurslarından faydalanan öğrencilere spor malzemesi dağıttı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın askeri okul, Polislik Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), bekçilik okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile Spor Liseleri’ne yerleşmek isteyen gençlere yönelik açtığı ücretsiz özel yetenek kurslarında eğitimlerine devam eden öğrencilere spor malzemesi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri’nde gerçekleşen malzeme dağıtımına Vali Karaloğlu’na Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Daire Başkanları eşlik etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, eğitime 21 Aralık itibariyle başladıklarını ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 6 farklı dalda açtıkları kursta alanında uzman 2 koordinatör ve 14 antrenörün görev yaptığını ifade eden Kesen desteklerinden dolayı Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

‘Genç, çocuk ve kadınlara yönelik önemli faaliyetler düzenliyoruz’

Büyükşehir Belediyesi’nin genç, çocuk ve kadınlara yönelik spor, kültür ve sanat olmak üzere çok önemli faaliyetler düzenlediğini belirterek konuşmasına başlayan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bu faaliyetlerden biri de özel yetenek kurslarımız. Bilindiği gibi belirli meslekler özel yeteneklerle öğrenci kabul ediyor. Çünkü mesleklerin belirli özellikleri var. Fiziki olarak kabiliyetlere çok önemli bir yer tutuyor bu mesleklerde. Bu mesleklere yerleşmek için hazırlıklı olmazsanız kazanma şansınız olmuyor. BSEYO, Spor Liseleri, emniyet, jandarma teşkilatına ve TSK mensubu olabilmek için özel yetenek sınavına ihtiyaç var.  Bunlara hazırlanmadan bu sınavları geçmek mümkün değil. Onun için gençlerimizin bunlara çok iyi hazırlanması gerekiyor. Biz arzu ediyoruz ki Diyarbakır’ımızdan daha çok gencimiz Türk emniyet teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığımızın mensubu olsun, TSK’da astsubay olarak şehirlerine hizmet etsin.  Onun için Büyükşehir Belediyesi olarak bu özel yetenek kurslarına önem veriyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı üzerinden bu tür faaliyetlerimize de devam edeceğiz. İnşallah sizin gayret ve dikkatlerinizle daha çok gencimizi Diyarbakır’dan polis ve jandarma teşkilatlarına, TSK’ya yerleştirebiliriz diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

‘Akademi Lise yakın zamanda eğitimlerine başlayacak’

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde Bilgi Evleri’nin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hizmet etmeye devam ettiğini hatırlatan Karaloğlu,  “Gençlerimizi üniversitelere hazırlama ve derslerinde onlara destek olmak için Sur’da yakın zamanda açacağımız Akademi Lise eğitimlerine başlayacak. Yine mezuna kalmış kız çocuklarımızla ilgili yurdumuzu da oluşturmak üzereyiz. Bu ve benzeri etkinliklerle şehirde yaşayan gençlerimize destek olmaya ve onlarla beraber olmaya devam edeceğiz. Yeter ki siz bunu arzu edin ve isteyin. Biz sizlerin isteklerini yerine getirmek için emrinizde olmaya devam edeceğiz. Taleplerinizi yerine getirmek için bütün ekibim ve çalışma arkadaşlarımla gençlik merkezlerimiz, spor alanlarımız ve sahalarımız hepsi sizin emrinizde olacak. Önemli olan gençlerimiz daha kaliteli zaman geçirsinler, daha iyi yetişsinler ve vatanına, milletine, bayrağına faydalı gençler olsunlar.  Bütün gayretimiz bu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karaloğlu, özel yetenek kurslarından yararlanan gençlere spor malzemeleri dağıtarak eğitimlerinde başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Resim Galerisi