Denetim ekipleri, bozuk 80 kg beyaz et ürününe el koydu

Halk sağlığını tehdit eden gıda ürünlerine yönelik denetim çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 80 kg tarihi geçmiş ve bozuk beyaz et ürününe el koydu.

2020’de yaptığı çalışmalarla halk sağlığını tehdit eden toplam 1,5 ton gıda ürününe el koyarak kontrollü şekilde bertaraf eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kent genelinde yürüttüğü rutin çalışmalarda Kayapınar ilçesinde bir işyerinde tarihi geçmiş 80 kg beyaz et ürünü tespit etti. Gıda Denetim ekipleri, bozuk ve tarihi geçmiş olan 80 kg beyaz et ürününe tutukları tutanakla el koydu. Cezai işlemin uygulandığı işyerinden alınan bozuk beyaz et ürünü bertaraf edilmek üzere çöp depolama sahasına nakledilerek kontrollü şekilde bertaraf edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerini ulaşmalarını sağlamak amacıyla Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde 2 ekip 11 teknik personelle denetim çalışmalarını sürdürecek.