Bu sayfayı yazdır

Bilgi Evi yeni şubesiyle hizmette

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak için Bilgi Evi’nin 2’inci şubesini Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açtı.

Çocukların başta eğitim olmak üzere, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi Evi’nin 2’inci şubesini Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açtı.  500 öğrencinin kayıt yaptırdığı yeni şubede 8’inci sınıf öğrencileri pandemi koşullarına uygun sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek ders başı yaptı. İlkokul ve ortaokul derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) müfredatıyla paralel işleneceği eğitimlerden çocuklar ücretsiz şekilde yararlanacak.

Kayıtlar devam ediyor

Bilgi Evi’ne kayıt yaptırıp ücretsiz orta öğretim sınavlarına hazırlanmak isteyenler, kimlik fotokopileri ve Sağlık Bakanlığı’ndan alacakları Hayat Eve Sığar (HES) kodlarıyla birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na veya Bilgi Evi’ne velileriyle birlikte gelerek başvuruda bulunabilecek.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim-öğretim döneminde ana dersler dışında öğrencilere yönelik sosyal-kültürel etkinliklerde düzenleyecek. Sosyal-kültürel etkinlikler kapsamında öğrenciler, spor, drama, tiyatro, akıl ve zekâ ile robotik kodlama olmak üzere birçok etkinlikten yararlanacak.

 

 

Resim Galerisi