Sanat Eğil Sokaklarında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,  Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı haftasonlarını evlerinde geçiren vatandaşlara moral vermek için düzenlediği 'Küçede Sanat Var' etkinliğini Eğilli vatandaşlarla buluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, pandemi nedeniyle ertelenen etkinliklerini online olarak vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlara moral vermek için her haftasonu kentin farklı bir noktasında düzenlenen 'Küçede Sanat Var' konserlerini bu hafta Eğil İlçesine taşıdı. Kent Konservatuarı sanatçıları, Eğil İlçe Meydanı'nda kurdukları ses sistemi ve portatif sahneyle zamanlarını evde geçiren vatandaşlara, seslendirdikleri birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla, moral verdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Bando ekibi ise Eğil sokaklarını gezerek Diyarbakır bölgesine özgü türkülerini vatandaşlar için çaldı. Evlerinin balkonlarından izleyen vatandaşlar, alkışlarla şarkılara eşlik ettiler. Vatandaşlar canlı müzik dinletisi etkinliğinden dolayı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Küçede Sanat Var etkinliği devam edecek

Zorlu pandemi sürecinde vatandaşların, kültür ve sanat etkinliklerinden mahrum kalmaması amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Küçede Sanat Var etkinliği her hafta kentin farklı bir noktasında vatandaşlara canlı müzik dinletisiyle moral vermeye devam edecek.

 

 

Resim Galerisi