Bilgi Evi’nde yüz yüze eğitim başladı

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitim çalışmalarını online sistemle sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararının ardından yüz yüze eğitime başladı.

Pandemi sebebiyle eğitim çalışmalarına online sistemle devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi, (MEB) kararı sonrası yüz yüze eğitime başladı. Tüm eğitim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu ve Bin 500 öğrencinin faydalandığı eğitim yuvasında 8’inci sınıf öğrencileri, Koronavirüs (Covid-19) koşullarlına uygun sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat ederek ders başı yaptı.

Sosyal ve kültürel etkinlikler devam edecek

Bilgi Evi, eğitim-öğretim döneminde çocuklara yönelik sosyal-kültürel çalışmalara da yer verecek. Öğrencilerin sosyal gelişimlerini güçlendirmek ve stres atmalarını sağlamak amacıyla birbirinden farklı ve renkli bilişim, akıl ve zekâ, drama, tiyatro, müzik ile halk oyunları sosyal-kültürel etkinlikler idarenin belirlediği takvim paralelinde düzenlenecek.

Kayıtlar devam ediyor

Bilgi Evi’ne kayıt yaptırarak okul derslerine destek ve Lise Giriş Sınavlarına hazırlanmak isteyenler kimlik fotokopisi ve Sağlık Bakanlığı’ndan alacakları Hayat Eve Sığar (HES) kodlarıyla Bilgi Evi’ne velileriyle beraber gelerek başvuruda bulunabilecek.

Resim Galerisi