Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir’den Kocaköy’ü yeşillendirecek adım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kocaköy’de 6 bin 400 metrekare alan üzerine park inşa etmek için yaklaşık maliyeti 3 milyon 369 bin 477 lira 06 kuruş olan ihale gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki park yapım işlerinin yanı sıra ilçelerde de birçok ihtiyacı karşılayacak ve ilçe merkezlerine renk katacak çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Kocaköy İlçesi’nde vatandaşların hizmetine sunmak üzere 6 bin 400 metrekare alan üzerine park inşa ediyor. İçerisinde kafeterya, mescit, yürüme, yolları, spor aletleri, çocuk oyun grubu, kamelyalar, oturma birimleri bulunan parkın güvenliğini sağlamak için üzeri panel çitle kaplı çevre duvarı yapılacak. Parkta ayrıca altyapı çalışmalarına bağlı olarak park sulama sistemi kurulacak. Parkın yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde çıkılan ve yaklaşık maliyeti 3 milyon 369 bin 477 lira 06 kuruş olan ihaleye 12 firma katıldı. Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'nda gerçekleştirilen ihalede firmaların teklif mektupları açıklanarak dosyalarında eksiklik olup olmadığı incelendi. İhale Komisyonu, yapacağı değerlendirmelerin ardından kazanan firmayı kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak. İhale Komisyonun kararını açıklamasının ardından park yapım işi için çalışmalar başlayacak.