Bu sayfayı yazdır

Hani ilçesinin refüj ve kaldırımları ağaçlandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesinin daha yeşil bir görünüm kazanması için belirlenen cadde ve kaldırımlara farklı türlerde 278 adet ağaç dikti.

Kentte estetik görünüm kazandırmak için peyzaj ve yeşillendirmek için de ağaçlandırma ile mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesine farklı türlerde 278 adet ağaç dikti. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Hani ilçesi Dicle, Lice ve Salih Bey Caddeleri’nin yeşillendirilmesi çalışmaları kapsamında belirlenen orta refüj ile kaldırımlara 59 adet dış budak, 50 adet lale ağacı ve 169 adet de akça ağaç dikti. Aynı çalışmada ağaç dikim ekipleri, belirlenen noktalarda 556 adet herek çaktı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağaçlandırılacak olan Hani ilçesi Dicle, Lice ve Salih Bey Caddeleri’nde ilk etapta belirlenen alanlarda çukurlar açtı. Çukurların açılmasının ardından ekipler, caddelerin orta refüj ve kaldırımlarına saksı içinde bulunan ağaçları dikerek can suyunu verdi. Hani halkı yapılan ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 17 ilçede ağaçlandırma, mevsimlik çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarını ihtiyaç olan park, orta refüj, kaldırım ve bulvarlarda sürdürmeye devam edecek.

Resim Galerisi