Büyükşehir toplu taşımada ulaşım ağını genişletiyor

Ulaşım Master Planı çerçevesinde toplu taşımada ulaşım ağını genişleten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu 4 yeni ana hat ve 4 besleme hattı 15 Mart’tan itibaren 83 araç ile vatandaşlara hizmet etmeye başlayacak.

Toplu taşımada vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Ulaşım Master Planı’nı revize eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güzergâhlardaki yoğunlukları göz önünde bulundurarak yeni hatlar açmaya başladı. Ulaşım Daire Başkanlığı, ana hat olarak belirlediği A1, A2, A3 ve A4 adıyla açtığı yeni güzergâh hatlarında toplu taşıma araçları 8 dakikada bir sefer düzenleyecek. Ana hatlardaki yoğunluğu azatlamak içinde 4 besleme hat vatandaşlara hizmet edecek. Ana ve besleme hatlarda toplam 83 adet toplu taşıma aracı yolcu taşıyacak.

Yeni ana hat durakları

Yeni oluşturulan ana hatlar; A-1 Hattı 16 araç ile Üniversite- Dağkapı-Elazığ Bulvarı-Gevran Caddesi-Ofis-Koşuyolu-Bayındırlık -Tesisler- 500 Evler güzergâhında. A-2 Hattı 16 araç ile Üniversite- Dağkapı-Çift Kapı- Anıt Park- Ofis- Koşuyolu-Bayındırlık-Tesisler- Diclekent Bulvarı-Fırat Bulvarı-Stadyum güzergâhında. A-3 Hattı 18 araç ile Üniversite- Dağkapı-Çift Kapı- Anıt Park- Ofis- Koşuyolu-Hat Boyu-Polis Okulu- Emek Caddesi-Fırat Bulvarı- Dicle Kent Bulvarı- Mezopotamya Bulvarı- Araştırma Hastanesi güzergâhında. A-4 Hattı 16 araç ile Üniversite- Dağkapı- Elazığ Bulvarı- Üç Kuyu TOKİ- Araştırma Hastanesi duraklarından oluşacak.

Besleme hattı

Ana hatlara ek olarak 4 besleme hatlarını ise şu durakları, Dicle Üniversite 5 araç ile kampus içi için 5 dakikada bir sefer. Afet evler bölgesinde 4 araç ile 500 Evler –Afet Evler- 500 Evler Toki-Leyla Kasım Caddesi- Urfa Bulvarı güzergâhında 8 dakikada bir sefer. Üç kuyutoki bölgesi 4 araç ile Araştırma- Üç Kuyu Tokigüzergahında 8 dakikada bir sefer. Araştırma Hastanesi 4 araç ile Araştırma Hastanesi-MemursenToki- Güneydoğu Yapı Koperatifi- Maliye Konutları-Sosyal Konutlar-D Tipi Cezaevi güzergâhında 10 dakikada bir sefer düzenleyecek.

Resim Galerisi