Diyarbakırlı minikler ilk hamlelerini yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kreşlerde eğitim gören 5 – 7 yaş arası çocukların ulusal ve uluslararası turnuvalara katılım lisansı almalarını sağlamak için açtığı ücretsiz satranç kursunda minikler, ilk hamlelerini yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitim, kültür ve sosyal amaçlı açtığı birbirinden farklı kurslarla çocukları geleceğe hazırlıyor. Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü, bünyesindeki kreşlerde okul öncesi eğitimi gören 5 – 7 yaş arası miniklerin ulusal ve uluslararası turnuvalara katılmalarını sağlamak amacıyla satranç kursu açtı.

Satranç kursu çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunuyor

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki kreşlerde eğitim gören minikler, satranç kursu sayesinde hem eğlenceli dakikalar geçiriyor hem konsantrasyonu artırma, problem çözme yeteneklerini üst seviyeye çıkarma, stratejik düşünme ve beynin iki tarafını kullanma becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Yetenekli çocukların satranç sporuna devam etmeleri sağlanacak

Çocuklar kurs süresi boyunca satranç sporunu tüm detaylarıyla birlikte öğrenecek. Açılan kursta alanında uzman eğitmenler çocuklara, satrancın tarihsel gelişimi, tahtanın boyutu, satrançta kullanılan 16 taşın (piyon, at, fil, kale, vezir ve şah)  görevleri ile nasıl hareket edecekleri, 16 taşın satranç tahtasına nasıl yerleştirileceğini ve satrançta hamle yapmayı öğretecek. Ücretsiz bir şekilde verilen satranç kursunu başarıyla tamamlayan miniklere Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ulusal ve uluslararası turnuvalarda geçerli lisans çıkartılacak. Kursta yetenekli olan 5-7 yaş arası çocukların satranç sporuna devam etmeleri için eğitmenler, yönlendirmelerde bulunacak. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, “Geleceğimizin teminatı, umutlarımızın garantisi ve mimarı olan çocuklarımız için satranç eğitimlerine başladık. 5-7 yaş aralığındaki tüm çocuklarımızı bu yolda yürümeye davet ediyoruz. Kurslarımız ücretsizdir” denildi.

Resim Galerisi