Diyarbakırlı Minik Eller Duaya Durdu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreşler ve Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrenciler, Miraç Kandili’ni çeşitli etkinliklerle kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesindeki kreşlerde eğitimlerine devam eden 4 – 6 yaş arası minikler, Miraç Kandili’ni çeşitli etkinliklerle kutladı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Çocuk Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinliğe Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, birim amirleri, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kreş eğitimlerinin yanı sıra açılan kurslardan da faydalanan miniklerin oluşturduğu İlahi Korosu’nun seslendirdiği ilahilerle başlayan etkinlikte, minikler için Hacivat ve Karagöz ortaoyunu sergilendi. Miniklere şeker, ailelerine ise lokum dağıtılan etkinlik edilen dualarla sona erdi.

Bilgi Evi öğrencileri Miraç Kandili’ni kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi Evi, Miraç Kandil’ini düzenlediği etkinlikle kutladı. Sümerpark Bilgi Evi’nde gerçekleşen programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitmeleri, öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatını, Miraç Kandil’inin ne oldu olduğu ve bu kıymetli gecede neler yaşandığını öğrencilere aktardı. Öğrenciler merak ettikleri ve konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları detayları yanıtlanmak üzere eğitmenlere yöneltti. Yapılan bilgilendirme, soru ve cevapların ardından çocuklar, Peygamber Efendimiz ve Miraç Kandili ile ilgili şiirler ve yazdıkları duygu içerikli kompozisyonları okudu.

Pandemi dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve hijyen dikkate alınarak düzenlenen etkinliğe Bilgi Evi eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Miraç Kandilli etkinliği, öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle ve çeşitli ikramlarla sona erdi.

 

Resim Galerisi