Bu sayfayı yazdır

DİSKİ’nin yatırımları değerlendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, video konferans bağlantısıyla İLBANK Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir ile yatırımların görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü alt yapı yatırımlarını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük ve Daire Başkanları, video konferans bağlantısıyla İLBANK Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir ile yatırımların değerlendirildiği bir toplantı düzenledi. DİSKİ ve İLBANK tarafından ortaklaşa yürütülen projelerin ele alındığı toplantıda, çalışmalarla ilgili istişarede bulunuldu.

Görüşmede Avrupa Birliği ve Dünya Bankası’nın çevre ve iklim değişikliği başlıklarında açılan, İLBANK A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce yönetilen dış finansman programları kapsamına alınacak yeni altyapı projelerinin detayları konuşuldu.

Bu finansman programları kapsamında;

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani ilçesinin güncel ve gelecek imar alanlarını da kapsayacak şekilde kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu altyapısının tamamen yenilenmesi, ilçeye Atıksu Arıtma Tesisi kazandırılması. Ayrıca 2018-2019 yıllarında Avrupa Birliği finansmanıyla içmesuyu şebekesi yenilenen, yeni depolar ve tesislerin hizmete açıldığı Silvan ilçesinde ise yeni bir kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı ile atıksu arıtma tesisi yapılması görüşüldü. Görüşmede detayları konuşulan diğer bir proje de; Diyarbakır Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin 2040 yılı kapasitesine göre yeni ek yapılarla geliştirilmesi oldu.

‘Hükümetimizin yatırımları sayesinde önemli ölçüde yol aldık’

Diyarbakır’a hizmet için çalıştıklarını vurgulayan DİSKİ Genel MüdürüTutşi, “Alt yapıda eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyundan, arıtma tesislerine ve diğer hizmet alanlarımızda hükümetimizin yaptığı yatırımlar sayesinde önemli ölçüde yol aldık. Hemşerilerimizin bize ilettiği talepler doğrultusunda projelerimizi geliştiriyoruz” dedi.

 

Resim Galerisi