Bu sayfayı yazdır

DBB öncülüğündeki belediyeler 423 personeli kura ile işe alacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediyeleri personel ihtiyaçlarını gidermek için toplam 423 işçi alacak. Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Türkiye'de nadiren uygulanan yöntem ile yerel yönetimlerde ilk defa kura yöntemi ile personel almış olacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediyeleri personel ihtiyaçlarını gidermek için 423 işçi alımı yapacak. Farklı hizmet birimlerinde çalıştırılmak için açılacak kadrolara vatandaşlar, başvurularını 22 Mart Pazartesi günü online olarak isbasvuru.diyarbakir.bel.tr internet adresi üzerinden yapabilecek. Diyarbakır’da ikamet etme şartının bulunduğu iş başvuruları 24 Mart Çarşamba günü saat 17.00’da sona erecek. Başvuruların bitmesinin ardından işe alımlarda herhangi bir sorun yaşanmaması ve şeffaf olması için yapılacak kura ile istihdama katılacak 423 kişi belirlenecek. 

‘Alımlar şeffaf, adil ve eşitlikçi bir anlayışla olacak’

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yapılacak alımlarla ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, kentin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerin personel alımı yapacağını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu: “Türkiye'de nadiren uygulanan yöntem ile yerel yönetimlerde ilk defa kura yöntemi ile personel almış olacağız. Büyükşehir için Diyarbakır'da ikamet etme şartı, ilçelerde de Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediye sınırları içerisinde ikamet etme şartı baz alınarak 423 personel istihdam edilecek. Bu personellerden 56'sı Büyükşehir Belediyesi, 87'si DİSKİ, 130'u Kayapınar Belediyesi, 100 personel Yenişehir Belediyesi ve 50 personel de Sur Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere kura yöntemiyle alınacak. Alımlar tamamen şeffaf adil ve eşitlikçi bir anlayışla olacak."

Pazartesi günü başlayacak müracaatların, internet adresi üzerinden yapılabileceğini bildiren Çiftçi, "Başvuruların ardından alımlar kura ile noter huzurunda gerçekleşecek." ifadelerini kullandı. Çiftçi, vatandaşların yalnızca bir kuruma müracaat edebileceğini dile getirerek, bu konuda dikkatli davranılması uyarısında bulundu.

‘Teknik personel uygulama imtihanına tabii tutulacak’

Teknik personeller dışında alımlarda muhtaçlık sınırlarına dikkat edeceklerinin altını çizen Çiftçi, şunları aktardı: “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma teşvik fonu kapsamında belirtilen muhtaçlık kriterlerinde olanlar arasından kura yöntemi yapılacak. Dezavantajlı gruplara hizmet edecek bir personel alımı olacak. Adil ve şeffaf bir yöntemle bu alımı gerçekleştireceğiz ve Diyarbakır'da da bir ilki başarmış olacağız. Alınacak teknik personellerin deneme süreçleri olacak. Yani temizlik işçisi olarak alınan personellerin tamamen kura ile belirlendikten sonra şartlarını beyan ettiği şartları gerçekleştiren ve belgeleyen arkadaşlarımız vatandaşlarımız iş başı yapacaklar. Yani kamyon şoförü, kepçe operatörü ve SRC belgesini olduğunu ifade eden personel bu uygulama imtihanına tabi tutulacak. Ancak beyan ettiği şartları taşımayanlar yerine yedekler belirlenecek.” 

‘Kura belediyelerin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak’

Alım kadrolarını belirlerken engelli ayrımı yapmadıklarına işaret eden Çiftçi, “Ayrıca kura çekimi de şeffaflık ilkesi gereği belediyelerin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Tüm başvuru yapanların kurayı pandemi nedeniyle izlemesi mümkün değil. Ama belki temsilcileri belli bir oranda kura sistemini izleyebilecek.” diye konuştu.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ile Daire Başkanları katıldı.

Resim Galerisi