DBB’den zihinsel engelli vatandaşa yardım eli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde metruk bir binada olumsuz koşullarda yaşamını sürdüren engelli vatandaşa yardım eli uzattı.

Gelen ihbarı değerlendiren Zabıta Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi 2’inci sokakta metruk binada olumsuz koşullarda yaşamını sürdüren Rauf Taşkıran adlı evsiz vatandaşa sahip çıktı.

Engelli vatandaşın sağlık kontrollerinin yapılması için 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ve kimlik tespiti için 155 Polis İmdat hattına bildirim yapan ekipler, Taşkıran’ın temel ihtiyaçlarını gidermek için sıcak yemek ve meyve ikramında bulundu.

Acil Sağlık ekiplerince sağlık kontrolleri için Selahaddin Eyubi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan incelemede Taşkıran’ın zihinsel engelli olduğu tespit edildi.

Zabıta ekipleri, Taşkıran’ın hastanedeki müşahede işlemlerinin bitmesinin ardından, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edecek.