Bu sayfayı yazdır

Vali Münir Karaloğlu: “Önümüzdeki hafta içerisinde kuraları çekip size müjdeyi vermek istiyoruz”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Önümüzdeki hafta içerisinde kuraları çekip size müjdeyi vermek istiyoruz.” dedi.

 

İki hafta arayla farklı bir ilçenin sorunlarının masaya yatırıldığı sosyal medya buluşmalarında Vali Karaloğlu, Silvanlı vatandaşların sorularını yanıtlayarak talep ve görüşlerini dinledi.

Karaloğlu, kırsal yollardan, altyapı ve suyla ilgili problemlere, eğitimden, anız yangınlarına kadar her alandan konuların konuşulduğu programda, kura ile belediyelere alınacak 423 personelle ilgili soruyu da cevapladı.

 

“Müracaatları aldık, inceleme safhamız devam ediyor.” ifadelerini kullanan Karaloğlu, şöyle konuştu:

 

“Merkezdeki Sur, Yenişehir, Kayapınar ile Büyükşehir belediyemiz, DİSKİ Genel Müdürlüğümüz. 5 ayrı kuruma kura ile 423 personel alacağız. Ama her kurumun kendi koşulları var. Biz kendi içimizde, farklı mesleklere, farklı nitelikte başvuru almak istedik. Başvurular istenilen niteliklere uygun mu değil mi? İlçelerde ikamet şartı aradık, asgari geçim koşullarını aradık, bunlar uygun mu değil mi? Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki haftaya yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde kuraları çekip size müjdeyi vermek istiyoruz.”

 

“Hiç merak etmeyin kuralar şeffaf bir şekilde çekilecek”

 

Karaloğlu, işe alımla ilgili olarak çekilecek kuraların sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlanacağını belirtti.

 

Kuraların çekileceği yerin vatandaşlara bildirileceğini ve izlemek isteyen vatandaşların kura çekimine katılım sağlayabileceğini vurgulayan Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Hiç merak etmeyin her ilçe ayrı bir noter huzurunda kuraları şeffaf bir şekilde çekecek. Canlı ve şeffaf bir kura çekimiyle Diyarbakır'da inşallah, 423 vatandaşımızı, 3 merkez ilçe Belediyemiz, Büyükşehir ve DİSKİ’de başlatmış olacağız.”

Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere işe alımı yapılacak 423 personelin, 56’sı Büyükşehir Belediyesi, 87’si DİSKİ, 130’u Kayapınar, 100’ü Yenişehir ve 50’si Sur Belediyesinde istihdam edilecek.