Bu sayfayı yazdır

"Can Dostlarımız"ın 5 yıldızlı yuvasının temeli atıldı

Vali Münir Karaloğlu:
"Bizim için insan, hayvan ve bitki fark etmez hepsi mübarektir ve saygıyı hak eder. Şehrimizde, şehri bizimle paylaşan her canlıya hizmet etmeye ve hürmet etmeye devam edeceğiz"


Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan "Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

Diyarbakır-Elazığ kara yolu üzerinde temeli atılan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi 17 bin 54 metrekare alan üzerine köpek ve kedi kulübeleri, tam teşekküllü ameliyathane, büyükbaş hayvan barınağı ve idari binasıyla modern bir merkez olacak.

 

Vali Karaloğlu, düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şehirlerin, tarih, kültür, insan, hayvan ve doğasıyla bir bütün olduğunu söyledi.

Şehirlerin de insanlar gibi yaşayan organizmalar olduğunu ve bu unsurlardan birinin ihmal edilmesinin şehirdeki düzenin bozulmasına neden olacağını aktaran Karaloğlu, "Yani şehirde insanı önceleyip hayvanı ihmal edemezsiniz. Hayvanı önceleyip doğayı ve bitkiyi ihmal edemezsiniz. Şehirde var olan bütün unsurları hep beraber gözetmeniz ve kollamanız gerekir." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, daha önce bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezinin eski olması nedeniyle hayvan severlerden bu yönde mesajlar aldıklarını dile getirerek, belediye olarak 'Her can bize emanettir' düsturuyla yola koyulduklarını aktardı.

 

"Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden de bir miktar bağış aldık ve yeni bir yaşam alanı inşa etmeye karar verdik." diyen Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bakımevimiz bittiğinde içerisinde son derece ileri teknolojinin kullanıldığı ameliyathanesi, laboratuvar, kedi evi, köpek kulübeleri, büyük hayvan barınağı ve çocukların aileleriyle birlikte hayvanlarla zaman geçirebileceği bahçesiyle çok güzel bir mekan oluşturacağız. Bu mekanda sokakta bakıma muhtaç hale gelmiş ve hasta yaralı hayvanların burada tedavileri ile bakımları yapılacak. Vatandaşlarımız için burada güzel bir alan yaratacağız, gelip burada piknik dahi yapabilecekler. Burada istedikleri hayvanı kurallar çerçevesinde sahiplenebilecekler. Sahiplendirilecek hayvanların takipleri de bu merkezden yapılacak."

Kültür olarak insan, hayvan ve bitki yeryüzündeki her canlıyı Allah'ın yaratma sıfatının bir tezahürü olarak gördüklerini ve ona hürmet ettiklerini dile getiren Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim için insan, hayvan ve bitki fark etmez hepsi mübarektir ve saygıyı hak eder. Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor, 'Bir canlıya hürmet eden, bir canlıya hizmet eden onun karşılığını ve sevabını alır'. Biz de bu inançla dilsiz dostlarımız olan sokak hayvanlarının bakımını ve rehabilitasyonunu oluşturacağımız bu güzel çağdaş tesisle sağlamış olacağız.


Biz, şehrimizde, şehri bizimle paylaşan her canlıya hizmet etmeye ve hürmet etmeye devam edeceğiz."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da temeli atılan merkezin en önemli yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Hayvanların da tıpkı insanlar gibi can taşıdığını dile getiren Bal, bazı kişilerce sokak hayvanlarına eziyet edildiğini ve bu merkezle de bunun önüne geçileceğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından basılan butonlarla merkezin temeli atıldı.

 

Can dostlara ev sahipliği yapacak olan yuvanın temel atma törenine Karaloğlu’nun yanı sıra, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ak Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İlçe Kaymakamları, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör, Daire Başkanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayvan severler katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi, barınağın tamamlanıp hizmete girmesiyle bakıma muhtaç tüm hayvanların tedavi, temizlik, barınma ve besleme hizmetlerini “Her Can Bize Emanet” şiarıyla karşılamaya devam edecek.

 

Resim Galerisi