Bu sayfayı yazdır

Belediyelere alınacak 423 personel belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ, Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediye’lerine farklı pozisyonlarda alınacak 423 personel, noter huzurunda yapılan kurayla belirlendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle uygulanan kısmi kapanma tedbirleri kapsamında vatandaşların alınmadığı kura çekimi, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, bütün çalışmalarında olduğu gibi işe alımlarda da şeffaflığı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Personel alımını için bütün branşlarda toplam 19 bin 198 kişinin başvurduğunu ifade eden Karaloğlu, en fazla müracaatın 10 bin 264 kişiyle Büyükşehir Belediyesi’ne yapıldığını belirtti.

 

Karaloğlu, şöyle konuştu:

 

“Diyarbakır’da göreve başladığım günden itibaren vatandaşın en çok şikâyet ettiği konulardan biri işe alımlarda adaletin olmadığına dairdi. Kaymakam ve belediye başkan vekillerimizle yeni personel alımıyla ilgili değerlendirme yaptığımızda, müracaatlarımızı aynı dönemde alalım, kuralarımızı da aynı gün şeffaf bir şekilde sosyal medyadan da canlı yayınlayarak, noter denetiminde ama milletin huzurunda bu işi yapalım diye karar verdik.”

22-24 Mart tarihleri arasında online olarak müracaatları kabul ettiklerini aktaran Karaloğlu, ardından her belediye başvuruları inceleyerek duyurulan kriterlere uygunluğunu denetlediğini anlattı.

Kura sonucunda toplam 423 yeni mesai arkadaşlarının aralarına katılacağını kaydeden Karaloğlu, yaptıkları bütün işlerde olduğu gibi personel alımında da şeffaflığa önem verdiklerini vurguladı.

Karaloğlu, kura çekimini dünyanın her yerinden canlı olarak izlenebileceğini ve işe alım listelerinin belirlenene kadar canlı yayının devam edeceğinin altını çizdi.

 

“Şeffaf yapılan ihalelerden 353 milyon tasarruf sağladık”

Toplumun adalet duygusunu güçlendirmeyi önemsediklerini belirten Karaloğlu, Diyarbakırlıların kurumlara ve yöneticilere güven duygusunu artırmak için şeffaflığa dikkat ettiklerini ifade etti.

İzledikleri şeffaflık politikasıyla son 7-8 ayda yaptıkları 10 ayrı yol ihalesini, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınladıklarına değinen Karaloğlu, toplam keşif bedelinin 753 milyon lira ihalelerin yüzde 46 kırımla 400 milyon liraya mal ettiklerine dikkati çekti.

Karaloğlu, belediyenin kasasında kalan 353 milyon liranın millete hizmet olarak döneceğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Büyükşehir, DİSKİ ve diğer 3 ilçe belediyesinde çalışma nasibi kimdeyse kura ona çıkacak. Başvuru çok. Kendisine çıkmayan arkadaşlarımız ümitlerini kaybetmesinler. Biz sadece kamuda değil, özel sektörde de iş imkânlarını artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. OSB gibi yapılanmaları, artırıyoruz. Kentteki çağrı merkezlerini çoğaltıyoruz. Kentte iş imkânlarını da artırmak üzere çok büyük bir çaba ve gayretimiz var. İnşallah kamuda ve özel sektörde iş arayan bütün vatandaşlarımız işi en kısa sürede bulsunlar diye temenni ediyorum. Kuramızın hayırlı olmasını diliyorum. Kuradan çıkacak arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum.”

Kura çekimine Vali Karaloğlu’nun yanı sıra diğer ilçe kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan ve ilgili daire başkanları katıldı.

Yapılan kuranın asil ve yedek listelerimiz aşağıda verilmiştir.

 

 

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Asil Listesi LİSTEYİ İNDİR
Yedek Listesi LİSTEYİ İNDİR
DİSKİ
Asil Listesi LİSTEYİ İNDİR
Yedek Listesi LİSTEYİ İNDİR
KAYAPINAR BELEDİYESİ
Asil Listesi LİSTEYİ İNDİR
Yedek Listesi LİSTEYİ İNDİR
YENİŞEHİR BELEDİYESİ
Asil Listesi LİSTEYİ İNDİR
Yedek Listesi LİSTEYİ İNDİR
SUR BELEDİYESİ
Asil Listesi LİSTEYİ İNDİR
Yedek Listesi LİSTEYİ İNDİR

 

 

 

Resim Galerisi