Büyükşehir’den barınma imkânı olmayan vatandaşlara yardım eli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç, kimsesiz ve barınma imkânı olmayan 144 kişiye yardım eli uzattı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun, yardıma muhtaç ve barınma imkânı olmayan hiçbir vatandaş sokakta kalmayacak talimatı sonrası harekete geçen Zabıta Daire Başkanlığı, barınmalarını sağlamak amacıyla 144 kişiyi Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu otellerde ağırladı.

Zabıta ekipleri, tespit edilen ve yapılan bildirimler sonucu kentte farklı il ile ilçelerden gelenlerin barınma hizmetleri dışında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.

Ekipler, sağlık sorunları olan vatandaşların hastanelerde tedavilerinin yapılmasını sağlamak için refakat etti.

Uzun süre sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşlara ise refakat edilerek gerekli sağlık kontrollerinin yapılması için refakatte bulunarak gerekli tüm ihtiyaçlarını giderdi.

Kimsesiz olan ve sokakta yaşayan vatandaşlar, ise Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yönlendirildi.