Bu sayfayı yazdır

İçme suyunun tarımsal sulamada kullanılmasına geçit yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinde, içme suyu ana isale hattından kaçak bir şekilde tarlasını sulayan kişiyi SCADA (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama) sistemiyle tespit etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ekipleri, “SCADA sisteminde ilçeye içme suyu sağlayan hatta seviyenin belli zaman aralıklarında azalıp artması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirledi.

Debimetre verilerini 23 Nisan’dan sonra 5 gün incelemeye alan ekipler, gece saat 01.00’den sabah saat 06.00’ya kadar suyun azaldığı tespit edilmesi üzerine içme suyu hattında kontrol yapmaya başladı.

2 Mayıs gece 12.00 sularında isale hattı tahliye vanasından suyun alındığı tespit eden ekipler durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi.

110 dönüm araziyi içme suyu ile sulamış

Kolluk kuvvetlerince yapılan incelemede, S.D’nin, içme suyu sağlayan ana isale hattından yaklaşık 110 dönüm tarım arazisini içme suyunu kaçak bir şekilde kullanarak suladığını belirledi.

DİSKİ ekipleri, içme suyunu kaçak bir şekilde kullanarak tarımsal sulamada kullanan S.D. İle ilgili yasal işlem yaptı.

Kaçak kullanımlarla su kaynaklarımızı boş yere tüketmeyelim”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, içme suyu kaynaklarının bilinçli tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

“İl merkezimiz ve ilçelerimizde su arzı sorunu yoktur. Suyu bu şekilde kaçak kullanarak bahçe ve tarla sulamalarında kullanan bazı duyarsız kişilerden dolayı diğer vatandaşlarımız mağduriyet yaşayarak su sıkıntısı yaşayabiliyor. Merkez ve ilçelerde kayıp kaçak ile mücadele eden ekiplerimiz, kaçak kullanım yapanlar hakkında adli ve cezai işlem yapacaktır. Lütfen sularımızı israf etmeyelim, kaçak kullanımlarla su kaynaklarımızı boş yere tüketmeyelim.”

Resim Galerisi