Çermik’e DBB’den yol hayırsever vatandaştan köprü

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile hayırsever iş insanı Cumali Yıldız arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde köprü yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, yapılan protokol gereği, Çermik ilçesi Koru Dağı Kömürcüler Grup Yolu ile Şeyhan Dede- Bayat-Çukur Elma Grup yolunu birbirine bağlayan 45 metrelik bir köprü inşa edecek.

Maliyeti tamamen hayırsever iş insanı Yıldız, tarafından karşılanacak olan köprünün yapımının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, mahalle grup yollarını birbirine bağlayacak yolları yapacak. Bu sayede vatandaşların 60 kilometre daha az yol kat etmeleri sağlanacak.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Karaloğlu, bugüne kadar cami, okul ve spor tesisi protokolü imzaladıklarını ama köprü protokolünü ilk kez imzaladıklarını söyledi.

Yol ile köprünün medeniyet ve inançlarında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ifadeden Karaloğlu, yol ve köprünün Hadis-i Şerif’te de engelleri kaldırmak olarak geçtiğini belirtti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Yurtdışında yaşayan hayırseverimiz Çermikli Cumali Yıldız, ilçesinde 2 grup yolunu birbirine bağlayacak, köyler arasında mesafeyi 60 km kısaltacak bir köprü yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Hayırsever Cumali Yıldız vekaleti ile Yakup yıldız kardeşim ile bir protokol imzalayacağız.”

Köprünün 45 metre uzunluğunda olacağını Çermik, Koru Dağı Kömürcüler Grup Yolu ile Şeyhan Dede- Bayat-Çukur Elma Grup yolunu birbirine bağlayacağını kaydeden Karaloğlu, yapılacak yol ve köprüden 6 bin 600 vatandaşın istifade edeceğini dile getirdi.

Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin, teknik ekibinin çalışması sonucu köprünün maliyetinin 7 milyon 298 bin lira civarında olduğunu vurgulayarak, hayırseverin bu miktarı Büyükşehir Belediyesi'ne yatırdığında ihale işlemlerine başlayacaklarını aktardı.

“Mesafeleri çok kısaltmış olacağız”

Karaloğlu, köprü tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin bağlantı yollarına asfalt sereceğini ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Böylelikle çevredeki köylere daha konforlu bir ulaşım sağlamış olacağız, hem de mesafeleri çok kısaltmış olacağız. Tabi hem zamandan, hem akaryakıttan tasarruf hem de amortisman araçların daha az yıpranmasını sağlayacağız. Önemli bir hayır ve işi 300 gün içinde tamamlayıp halkın hizmetine sunacağız. Ben Cumali beye çok teşekkür ediyorum. Allah kazancını artırsın. Yurtdışında bulunmasına rağmen memleketini unutmamış.”

İş insanı Cumali Yıldız’a vekaleten imzayı atan kardeşi Yakup Yıldız da köprünün Çermik ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diledi.

Protokol imza törenine Çermik Kaymakamı Ramazan Polat da katıldı.

 

Resim Galerisi