Sanat Sokağı esnafı: “Hayalimizi gerçekleştirdik”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları yürüterek tamamladığı Sanat Sokağı’na vatandaşların gösterdiği ilgi esnafı memnun etti. 

Büyükşehir Belediyesi, kentin sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’nda yaptığı çalışmaları tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi.

Ofis Sanat Sokağını Güzelleştirme ve Koruma Derneği ile esnaf, yapılan çalışmalardan ve vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldı. 

“Dernek ve esnaf olarak korumak da bizim görevimiz”

Ofis Sanat Sokağını Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Ümit Umdu, Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Sokağı’nı yenilemesi esnafı çok memnun ettiğini söyledi. 

Umdu, Sanat Sokağı’nın yeni halinin 7’den 70’e herkese uygun olarak tasarlandığını belirterek, şöyle konuştu:

“3 yıl önce Sanat Sokağı’nın yenilenip açılışının Bakan, Vali ve milletvekilleriyle katılımıyla gerçekleşeceğini söylense kimse buna inanmazdı. Ama Sayın Valimizin, bakanımızın, milletvekillerimizin, kaymakamlarımızın katılımıyla biz bu hayali gerçekleştirdik. Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Sanat Sokağı’nı dernek ve esnaf olarak korumak da bizim görevimiz. Sokağımıza sahip çıkacağız. Dernek ve esnaf olarak başta Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Umdu, vatandaşlara sokağı ziyaret etmeleri çağrısı yaptı. 

Yapılan yenilenme esnafa ve vatandaşlara olumlu yansıdı

Sokak esnafından İsmet Yaklaf, yapılan yenilenmenin esnafa ve vatandaşlara olumlu yansıdığını belirtti.

Vatandaşların aileleriyle birlikte Sanat Sokağı’na gönül rahatlığıyla gelip vakit geçirdiklerini ifade eden Yaklaf, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sanat Sokağı’nda uzun süredir kafe işletmeciliği yapan Cemal Akın, 2015’ten sonra kaderine terk edilen sokağı kente kazandırmak için ciddi bir mücadele verdiklerini anlattı.

Bu amaçla Ofis ve Sanat Sokağı’nı Güzelleştirme ve Koruma Derneği’ni kurduklarını anımsatarak, şunları dile getirdi:

“Valimiz Münir Karaloğlu’nun göreve başlamasıyla Sanat Sokağı’nın yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı. Sanat Sokağı’nın yenilenme çalışmalarının salgın nedeniyle işyerlerinin kapalı olan dönemde yapıldı. Kısıtlamalarının kalkmasıyla esnafımız sokağın yeni haliyle işyerlerini açmaktan çok memnun kaldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, esnafımıza hayırlı olsun.”

Sanat Sokağı’nda esnaf olan Hamza Çelik sokağın yapılan çalışmalarla yeni yüzüyle halkın hizmetine açılmasından mutlu olduğunu ifade ederek, Sanat Sokağı’nın yenilenen haliyle esnafa hayırlı olmasını diledi. 

Kasım Gözgören ise açtığı işyerinin açılışının Sanat Sokağı açılışına denk gelmesinden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Sokağın yeni halini çok beğendiğini anlatan Gözgören, esnaf olarak yapılan yenilikleri koruyacaklarını kaydetti.

Sanat Sokağı’nda yürütülen çalışmalar

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığınca özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşen vatandaşların yürümekte zorlandığı sokakta ve alta inşa edilen otoparkta oluşan su sızıntılarını önlemek için zemin güçlendirildi.

Ekipler, 270 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki zemine 4 bin 200 metrekare membranla kapladı ve dilatasyon derzlerine fitil yerleştirerek sokağın altyapısına köklü bir çözüm üretti.

Sokak sağlıklaştırma kapsamında, yol ve kaldırımdaki yağmur ile yüzeysel suların drenajı için 460 metre ızgara kanal döşendi.

Sanat Sokağı’nın akşam saatlerinde daha estetik bir görünüme kavuşması için yolun her iki yanına aydınlatma direkleri diken ekipler, kaldırımlara 3 bin 800 metrekare bazalt-tuğla döşedi ve yola desenli asfalt uyguladı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ise altyapı işlemlerinin tamamlanmasından sonra Sanat Sokağı’nın güzel bir görüneme kavuşturmak için peyzaj çalışması yürüttü.

Resim Galerisi