Kent Konservatuvarı yetenek sınavı başvuruları başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuvarı yetenek sınavı başvuruları 13 Eylül’de başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni sanatçıların yetişmesi ve yetişen sanatçıların kentin kadim kültürüne katkı sağlaması amacıyla yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Halk Dansları, Tiyatro ve Resim branşlarında verilecek eğitimlere 18-35 yaş arası adayların müracaat yapabileceği konservatuvara başvurular 13-30 Eylül arasında yapılabilecek.

Halk Dansları 20, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tiyatro ve Resim bölümlerine 15 adayın kabul edileceği konservatuvara, bölümlerin kontenjan sayısı kadar yedek kontenjanı bulunacak.

Başvurular online yapılacak

Başvuruların online alınacağı konservatuvarda, adaylar branşlardan yalnızca birine müracaat edebilecek.

Online başvurusu onaylanan adayların 4 Ekim’e kadar özgeçmişlerini Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan Konservatuar Şube Müdürlüğü'ne bizzat teslim etmeleri gerekiyor.

Müracaatları kabul edilen adaylar, 4-8 Ekim arasında Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak yetenek sınavında başarılı olmaları halinde 11-15 Ekim’de kesin kayıt yaptırabilecek.

4 yıl (8 yarıyıl) verilmesi planlanan konservatuvar eğitimlerinin 18 Ekim’de başlayacak. Eğitimin sonunda başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verilecek.

Yetenek sınavı Kovid tedbirleri yönergesine göre yapılacak

Yapılacak Özel Yetenek Sınavı, Kovid 19 pandemi koşulları yönergelerine uygun gerçekleştirilecek.

Bu nedenle adaylardan HES kodu istenilecek ve risk teşkil etmeyenler sınav sürecine dahil edilecek.

Günlük olarak dezenfekte edilecek sınıflarda, sınavlar randevulu sistem ile yapılarak risk teşkil eden kalabalık ortamın oluşumu engellenecek.

Yetenek sınavını geçerek kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerden aşı kartı istenilecektir.

Çift doz aşı yaptırmayan öğrencilerden haftada 1 defa PCR testi istenecek ve bu şart ile öğrenciler eğitim öğretim sürecine dahil edilecek.

Eğitim öğretim süreci içerisinde sınıfların temizliği ve dezenfekte işlemleri günlük olarak yapılıp oturma düzeni salgın tedbirlerine göre düzenlenecek.

Adaylar için başvuru için linki, https://form.jotform.com/212492203152040