Diyarbakır’da canlı müzik yapan işletmeler denetlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde canlı müzik yayını yapan işletmeleri denetledi.

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ticari anlamda faaliyet yürüten, açık kır düğün ve eğlence yerlerinde yüksek seste canlı müzik yayını yapıldığı yönünde artan şikâyetler üzerine harekete geçti.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 20 personelden oluşan 4 ekiple gerçekleştirdiği denetimlerde emniyet ve zabıta ekipleri de yer aldı.

Denetime tabi tutulan işletmelere eksikliklerini giderilmesi için süre verilirken, canlı müzik yayın ruhsatı olmayan ve ses yalıtımı yapmayan 22 iş yerine idari işlem uygulandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezinde oluşan gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla denetimlerine devam edecek.