Bismil’de 5 HİS yeniden çiftçinin hizmetinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil’de5 Hayvan İçme Suyu (HİS) göletinin bakım, onarımını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, kenttin önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancılığın gelişmesi için kırsal mahallelerde çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilerin gelirini artırmak için Bismil’de daha önce inşa edildiği için ekonomik ömrünü tamamlayan 5HİS’de, bakım ve onarım çalışması yaptı.

Yürütülen bakım ve onarım çalışmaları sonucunda Bismil’inSazlı, Zorova, Karayiğit, Serçeler ve Yakubi mahallelerindeki göletler, yeniden çiftçilerin kullanımına sunuldu.

HİS göletlerinin bentlerini yenileyen ve göl aynasında oluşan toprakları iş makineleriyle temizleyen ekipler, HİS’lerin daha verimli su toplamalarını sağlamak amacıyla göletlerin seviyesini 4-5 metre yükseltti.

Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmak amacıyla çalışmalarına devam edecek.