Büyükşehir’den işyerlerine ruhsat denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerince işyerlerinde ruhsat denetimi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için işyerlerine yönelik ruhsat denetimlerine devam ediyor.

Sağlık işleri Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Ocak ayından beri Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde faaliyet gösteren 6 bin 358 işyerinin açma ve çalışma ruhsatlarını denetledi.

Ekipler, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren iş yerlerine, durum tespit tutanağı tutarken eksikliklerin giderilmesi için uyarılarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, yetki ve sorumluluk alanında bulunan işyerlerine yönelik ruhsat denetimlerini sürdürecek.