“Diyarbakır Lojistik Merkez” ihalesi yapıldı

 

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ı Ortadoğu ve Orta Asya pazarına açacak olan “Diyarbakır Lojistik Merkezi” ihalesini gerçekleştirildi.

Komisyon başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ın yaptığı ihale, Belediye İhale salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. Maddesine göre Kapalı Teklif usulü ile gerçekleştirildi.

Kardan, yaptığı açıklamada, lojistik merkezin bölgeye çok ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Kardan, şunları dile getirdİ:

‘’Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin ihalesini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Yaklaşık 2 milyon 200 bin metre kare üzerinde 150 milyon dolarlık bir yatırım, 5 bin 500’e yakın da istihdam sağlayacak. Bölgeye ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacak. Diyarbakır ve ülkemiz için çok önemli bir proje, çok önemsiyoruz. İnşallah ülkemiz için şehrimiz içn bölgemiz için hayırlara vesile olur güzel bir yatırım olur. ’’

Büyükşehir Belediyesine sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan ve 2 firmanın şartname aldığı ihaleye bir firma katılım sağladı.

İhaleye katılan firmanın son teklifi alındıktan sonra ihale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31. Maddesi uyarınca ita amirinin onayına sunulmak üzere komisyon başkanı tarafından sonlandırıldı.

Diyarbakır’ın vizyon projelerinden olan Lojistik Merkez, ithal ve ihraç edilen ürünler ile hammaddelerin taşınmasından, iç piyasaya yönlendirilecek birçok ürünün depolanmasına kadar çeşitli hizmetleri bir arada verecek.

Diyarbakır Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olacak

Güneydoğu’da da bir ilk olacak olan Lojistik Merkez, 217 hektar üzerine kurularakTürkiye’nin en büyüklojistik üssü haline gelecek. Lojistik Merkezde 5 şeritli bir demiryolu terminali de yer alacak.

Demiryolu yanaşmalı 11 bin metrekarelik 16, demiryolu yanaşmasız 12 bin 500 metrekarelik 8,5 bin 600 metrekarelik 11, 2 bin 900 metrekarelik 23 depo yer alacağı merkezde, 161 bin 500 metrekarelik lisanslı depo silo alanı, demiryolu terminali, 700 araçlık tır parkı, akaryakıt istasyonu da bulunacak.

Lojistik Merkezin kurulması ile bölgenin en önemli ticaret yollarının kesişim noktalarında bulunan Diyarbakır’ın istihdamına da büyük oranda katkı sunması hedefleniyor.

Resim Galerisi