Urfakapı 8 Kasım’da yaya trafiğine açılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmaları dolayısıyla yaya ve araç trafiğine kapattığı Urfakapı’yı yayalar için 8 Kasım’da açıyor.

Büyükşehir Belediyesinin, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Diyarbakır Kalesi’nde “Surlar’da Diriliş” mottosuyla devam ettirdiği restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Restorasyon kapsamında acil müdahale gerektiren 21 ve 22 nolu burçlarda yapılacak çalışmalarda can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 1 Ekim’de Urfakapı yaya ve araç geçişlerine kapatılmıştı.

Çalışmaları hızlandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yayaların kullanılması için geçiş noktası oluşturdu.

8 Kasım itibariyle yayalar Urfakapı’dan geçiş yapabilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kapı’da gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarında mancınık ayaklarının konulduğu taş kaideler, mancınık gülleleri, Akkoyunlu dönemine ait gümüş sikke ve farklı dönemlerden kalma birçok ok ucuna rastlanmıştı.