Balıkadamlar pompa istasyonunun temizlik ve bakımını yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, balıkadamlarla Ergani pompa istasyonunda temizlik ve bakım işlemlerini gerçekleştirdi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kaliteli ve sağlıklı içme suyu temini için çalışmalarına devam ediyor.

Teknolojik ekipman ve alanında uzman personelle çalışmalarını yürüten DİSKİ, balıkadamlarla Dicle Barajı’nda Ergani’ye su temin eden pompa istasyonunun su alma yapısının bakım ve temizliğini yaptı.

Balıkadamlar, dalışta filtrenin dış yüzeyinde bulunan kalker, kireçlenme gibi tıkanmaya sebebiyet verecek tüm malzemeleri çıkardı.

“7 gün 24 saat çalışma yürütüyoruz”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, içme suyu teminini için mesai gözetmeksizin 7 gün 24 saat çalışma yürüttüklerini söyledi.

Pompaların düzenli olarak bakımdan geçtiğini belirten Tutşi, şöyle konuştu:

“Balıkadamlar marifetiyle yapılan çalışma sayesinde su haznesinden daha sağlıklı ve yeterli su alınması sağlandı. Amacımız tüm Diyarbakır’a kesintisiz çeşmeden içilebilir su sağlamaktır. Bu özen ve çabayla projeler geliştiriyoruz.”

DİSKİ’nin kentin geleceğini düşünerek önemli yatırımlara imza attığına dikkat çeken Tutşi, yer altı ve mevcut su kaynaklarını korumak için de çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerle çalıştıklarını dile getirdi.

 

 

Resim Galerisi