Bu sayfayı yazdır

Vali Karaloğlu: “Artık bizim Diyarbakır’da feda edebileceğimiz tek bir gencimiz bile yok”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla Uyanış Gençlik Futbol Turnuvası’nın finali yapıldı.

Çocukların spor ile takım ruhu ve özgüven kazanmalarının amaçlandığı turnuvanın finali için ödül töreni Vali Ahmet Cemil Serhadlı Spor Tesisinde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen turnuvada 12-13 yaş kategorisi ve 14-15 yaş kategorisinde 33 takım yer aldı.  1320 sporcunun katıldığı turnuvada, 90 müsabaka yapıldı.

Turnuva kupasını DSİspor ileDiclekentspor arasında oynanan final maçının kazananı DSİspor oldu.

Vali Karaloğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Diyarbakır'ın 17 ilçesinin tamamında gençlik hizmetleri ve spor altyapısı yatırımlarıyla ilgili protokol imzaladıklarını anımsattı. 

Bakan Kasapoğlu’nun önümüzdeki günlerde kente gelmesiyleşu ana kadar biten tesislerin açılışınınyapılacaklarını dile getiren Karaloğlu, her ilçede gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları, bilgievleri, akademi liseler, akademi üniversite gençliğimiz ile ilgili ihtiyaç duyulan tesislerin yapımının sürdüğünü aktardı.

Çocuklara, gençlere iyi bir gelecek hazırlayalım

Çocuklara ve gençlere yönelik projelere büyük önem verdiklerini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

“İstiyoruz ki bu kadim şehrin güzel çocuklarına, gençlerini iyi bir gelecek hazırlayalım. Gençlerimiz iyi yetiştirelim. Onların özgüvenleri yüksek olsun. Onlar sportif faaliyetler ile beraberbireysel karar verme yetenekleri gelişsin.”

“Çocuklarımız fitnecilerin, bozguncuların, bölücülerin eline düşmesin”

Devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve spor kulüpleri ile beraber çocuklar ve gençler için mücadele ettiklerini kaydeden Karaloğlu, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Artık bizim Diyarbakır’da bölgede feda edebileceğimiz tek bir gencimiz bile yok. Onun için her gencimize her çocuğumuza mutlaka ulaşmak istiyoruz. Ulaşmak istiyoruz ki çocuklarımız kötü niyetli insanların eline düşmesin. Çocuklarımız fitnecilerin, bozguncuların, bölücülerin eline düşmesin. Arzu ediyoruz ki, Diyarbakır'ın gençleri, Dicle’nin kuzuları artık kurda çakala yem olmasın. Bütün gayretimiz bu, bunun için mücadele ediyoruz.”

Sportif faaliyetlere devam edeceklerini belirten Karaloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Amacımız hem ruhen hem bedenen hem fikren güzel çocuklar yetiştirelim. Güzel çocuklar yetiştirelim ki bu çocuklar önce kendilerine, ailelerine, ülkelerine, milletlerine, bayraklarına, ümmetlerine faydalı çocuklarve gençler olsunlar.”

Müsabakaya katılan sporculara başarılar dileyen Vali Karaloğlu, turnuvada kazanan takımlara kupalarını takdim etti.

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan ve AK Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın, sporcular ve aileleri katıldı.

 

Resim Galerisi