Büyükşehir barınma imkânı olmayan vatandaşları sokakta bırakmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç, kimsesiz ve barınma imkânı olmayan 11 kişiye yardım eli uzattı.

Sosyal belediyecilik anlayışından hareketle örnek çalışmalarıyla önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte barınma ihtiyacı olan veya sokakta kalanların yardımına yetişiyor.

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gelen ihbar ve yaptıkları çalışmalarda barınma imkanı olmayan 11 kişiyi Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu otellere yerleştirdi.

Sokakta kalıp sağlık sorunları olan vatandaşların hastanelerde tedavilerinin yapılmasını sağlamak için refakat eden ekipler, kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşları ise Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yönlendirdi.