Diyarbakırlılar 2021 yılını kültür ve sanatla bitirecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında sanatseverleri farklı alanlardaki kültür ve sanat çalışmalarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, düzenlediği etkinlik takvimi ile Diyarbakırlılar kültüre, sanata ve etkinliklere doyacak.

“6 Üstü Söyleşi” başlığı ile Aralık ayında 6 söyleşi etkinliği düzenlenecek

Moderatörlüğünü Fatma Gülşen Koçak’ın yaptığı “Mürekkebi Kurumadan” programının konuğu yazar Rabia Brodbeck olacak. 

15 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek söyleşide konu, yazarın “Rahmet Ümidi” kitabı olacak.  

Kitap, daha çok insanlığın içine düşebileceği salgın ve benzeri kitlesel hastalıklar karşısında nasıl bir tavır içinde olması ve olaya hangi pencereden bakması gerektiğini ortaya koyuyor. 

Acar Sezai Karakoç’u anlatacak

Diriliş Mektebi Konuşmaları programı ile yazar Saadettin Acar, inananlara özgüven kazandırmak noktasında önemli roller üstlenen Sezai Karakoç’u anlatacak.

Söyleşi, 17 Aralık Cuma günü saat 18.00’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek.

Türkiye'nin Oscar Yolculuğu tartışılacak 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Türkiye’deki kültür sanat etkinliklerini konu alan “Sanat Memat Meseleleri” bu ay “Geçmişten Günümüze Türkiye'nin Oscar Yolculuğu” konuşulacak. 

Moderatörlüğünü Serhat Gönen’in yapacağı programda, Türkiye’deki Oscar aday adayı filmlerin seçimi konusunda yapılan hatalar ve filmlerin bu konuda neden başarılı olamadığının tartışılacağı söyleşi sinema yazarı Kerem Akça’nın yorumuyla sinemaseverlerle buluşacak. 

Etkinlik 18 Aralık Cumartesi, saat 16.00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek. 

Huzur Dersleri’nin konusu Mevlana 

Yazar Dursun Ali Taşcı, Huzur Dersleri programı kapsamında üniversite öğrencileri ile buluşacak. 

22 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’de Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek söyleşide Mevlana’nın maneviyattaki yeri anlatılacak.

“Diyarbakır Süryanileri” konuşulacak

Her ay Diyarbakır’ın tarih, kültür, sanat, edebiyat, musiki, mimari gibi birçok yönünün konuşulduğu Kadim Şehir Diyarbekir Şehir Sohbetleri’nde “Diyarbakır Süryanileri” konuşulacak. 

Doç. Dr. Oktay Bozan moderatörlüğünde Doç. Dr. Mehmet Şimşek’in konuk olacağı program 23 Aralık Perşembe günü saat 17.00’de Dicle Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Diyarbakırlı ressamlar karma resim sergisinde buluşacak

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kent Konservatuarı sanatçılarından Ahmet Yurtsever küratörlüğünde, Diyarbakır’da Yaşayan ve Üreten Sanatçılar Buluşması Karma Resim Sergisi açılacak. 

40 ressamın bir araya gelerek 100’den fazla eserle 25 Aralık’ta Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açacağı sergi, 7 Ocak 2022’ye devam edecek. 

“10 Kıta Bir Resim Bu Vatan İlelebet Bizim” resim sergisi açılacak 

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının resmedildiği “10 Kıta Bir Resim Bu Vatan İlelebet Bizim” resim sergisi açılacak.  

27 - 31 Aralık tarihleri arasında Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek eserler daha sonra kitap haline getirilecek. 

Kitap mezadı devam edecek

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yoğun ilgi gören kitap mezadını Dicle Üniversitesi’ne taşıyor. 

Kitapseverlerin daha çok kitaba ya da basımı bitmiş kitaba ulaşması için Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek “Kitap Mezadı”nda kitap satışları 1 liradan başlayacak. Mezatta, kitapseverler okudukları kitapları satma veya başka kitaplarla değiştirme imkânı bulacak.

Resim Galerisi