Akademi liselerde akşam etütleri başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik akşam etütlerine başladı.

Büyükşehir Belediyesi çocukların ve gençlerin eğitimlerinde başarı grafiklerini yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde Temel yeterlilik ( TYT ) ve Alan Yeterlilik (AYT) Sınavlarına hazırlanan 12. sınıf ve liselerden mezun olan öğrenciler, eğitim yuvalarında akşam etütlerine başladı. 

Binlerce öğrencinin kayıt yaptırdığı Sur Akademi Lise, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi lise ve Silvan El-Cezeri Akademi Lise, eğitim programı kapsamında liseye devam eden 12. sınıf öğrencileri ve mezun olan öğrencilerin sınavlara hazırlanması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ( MEB ) müfredatlarıyla paralel oluşan ders takvimiyle öğrenciler ücretsiz eğitim görüyor. 

Ders konularında eksikleri olan, soru çözümlerinde sıkıntı yaşayan ve konuları pekiştirmek isteyen öğrenciler, gündüz eğitimlerinden sonra 18.00-21.00 saatleri arasında akşam etütlerine de katılabilecek.

Akşam etütlerinde saatlerinde “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri”ise öğrencilere ders ve ders dışı konularda desteklerken öğrencilerin eğitim durumlarını, ders başarılarını ve ders dışındaki durumları hakkında ailelere rehber oluyor, gerekli konularda bilgilendiriyor.

 

Resim Galerisi