Bu sayfayı yazdır

Kitap Mezadı Dicle Üniversitesi’nde yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet MisbahDemircan Büyükşehir Belediyesi’nin Dicle Üniversitesi’nde düzenlediği Kitap Mezadı’na katılarak öğrencilere kitap hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi, her ay farklı mekânlarda kitapseverlerin yoğun ilgisiyle düzenlediği Kitap Mezadı, Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Öğrenci Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Vali Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet MisbahDemircanda katıldı.

Kitapseverlerin özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak için düzenlenen mezatta, Karaloğlu, Orhan ve Demircan açık artırmaya katılarak aldıkları kitapları öğrencilere hediye etti.

Karaloğlu, mezatta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız şehirde kitabı sevdirmek, sahafçılığı özendirmek adına ayda bir defa kitap mezadı yapıyor. Hem elinde kitap bulunup satmak isteyenler hem eski kitap arayanları bir araya getirip güzel bir kültürel etkinlik oluyor. Ben çok teşekkür ediyorum, katılanlara, katkı verenlere. Özellikle bugün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Misbah Demircan da burada, çok teşekkür ediyorum katılımları dolayısıyla.”

Karaloğlu, Orhan ve Demircan’a Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın ve öğretim görevlileri eşlik etti.

Kitap Mezadı devam edecek

Kitapseverler felsefe, tarih, coğrafya, tasavvuf, sosyoloji, bilim, teknoloji, sanat, psikoloji, ekonomi, edebiyat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sinema, tiyatro, müzik, resim gibi Türkçe, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Almanca, İngilizce dillerinde eski ve yeni sahafiye eserleri açık artırma yoluyla uygun fiyata alma şansı yakalıyor. 

Kitap Mezadı, “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” boyunca her ay farklı mekânlarda düzenlenmeye devam edecek.

 

Video

Resim Galerisi