Karaloğlu ailesi öğrencilerle "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmini izledi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Uyanış Gençlik ile "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmini izledi.

Her fırsatta öğrencilerle zaman geçiren Karaloğlu ailesi hafta sonu çocuklar ve gençlerle sinema etkinliğine katıldı.

Gençlik ve Spor Daire Başkanlığınca bir alışveriş merkezinin sinema salonunda düzenlenen etkinlikte, filmi izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

Filmin sonunda gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, bu topraklarda yaşanmış hikayelerden oluşan beyaz perdeye aktarılan filmi seyrettiklerini söyledi.

Gerçek hayatta yaşanan iki kahramanın hayatının kesişmesini anlatan filmi izlerken duygulu anlar yaşadıklarını anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Zaman zaman hüzünlendik. Şunu da fark ettik bu topraklarda hep Eren Bülbül'ler ve Ferhat komutanlar var. Bu topraklar Erenlerin sayesinde, Ferhat komutanların fedakarlığıyla ve vatanseverliğiyle ilelebet uyanış gençlikle var olacak. Hem şehitlerimizi unutmayacağız hem de ihaneti unutmayacağız. Bu filmde bir taraftan vatan sevgisi, acı, fedakarlık, adanmışlık ve sadakat var. Diğer taraftan da ülkesine ve insanına ihanet var. İnşallah hem fedakarlıkları hem bu toprakları toprak yapan şehitlerimizin aziz hatırasını unutmayacağız. Gençlerimize bunu aktaracağız. Gençlerimiz uyanık olarak bu topraklarda bu ve benzeri olaylara fırsat vermeyecekler diye temenni ediyorum. Filmde emeği geçenlere teşekkür, şehitlerimizi de rahmetle yad ediyorum."

Öğrencilerden Şahdeniz Burukut filmi başından sonuna heyecanla izlediğini söyledi.

Filmi Karaloğlu ailesi ile beraber izlemenin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Burukut, “Vali beyin halkın içinde olması harika bir şey. Bu tür etkinliklerle sınav stresini atabiliriz, Vali beyin bizimle olması bize güç verir, motive oluruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Hacer Yetiştiren ise, filmin değer katma açısından faydalı olduğunu söyledi

Yetiştiren, şunları aktardı:

“Eren Bülbül’ü önceden araştırmıştım, biliyordum. Filmi izledim, çok güzeldi. Filmin yarısında ağladım. Eren Bülbül’ün kişiliğinden ve vermiş olduğu mücadeleden etkilendim. Tüm arkadaşlarıma filmi izlemelerini tavsiye ederim.”

Ahmet Recep Yıldız ise filmi izlerken etkilendiğini belirterek, “Milli duygularım kabardı, tüylerim diken diken oldu.” dedi.

Filmin sosyalleşme açısından önemli olduğunu kaydeden Yıldız, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Kafa dağıtıcı bir etkinlik oldu. Sınav kaygısından biraz da olsa kurtulmuş oluruz, kafamız rahatlar, daha iyi çalışabiliriz. Bu tür etkinliklerle hafta içi yorgunluğumuzu atabiliriz.”

Filmin konusu

Filmde Trabzon Maçka'da 11 Ağustos 2017'de, teröristlerle Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül'ün öyküsü anlatılıyor.

Video

Resim Galerisi