DİSKİ 21 büyük yatırımın 12’sini tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu ve altyapıda kente soluk kazandıracak “21’inci yüzyılın 21’inci yılında Diyarbakır için 21 büyük yatırım” projesinde 12 çalışmayı tamamladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ile 13 ilçenin içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sondajlar kırsal mahallelere can oluyor

21 büyük yatırım programı içerisinde yer alan “İçme Suyu Kuyularına Pompa Enerji Nakil Hattı, Trafo ve Montaj” işi kapsamında farklı ilçelerin 37 kırsal mahallenin içme suyu sorununu çözme hedefiyle 30 adet pompa, 25 enerji nakil hattı ve montajını gerçekleştirdi.

Yeni imar alanlarına 14 km içme suyu şebekesi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, yeni yerleşim alanlarına içme suyu temin etmek amacıyla Kayapınar ilçesinde Abdülkadir Aksu Caddesi’ne 1,1 km, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na 1,1 km, D Tipi Cezaevi-Memursen bölgesine 8,3 km,  Yenişehir ilçesi Şeyh Said Bulvarı’na 3,2 km olmak üzere toplam 14 km içme suyu hattı döşedi. Pprojeyle yeni imar alanları içme suyuna kavuştu.

Karpuzlu Mahallesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandı

DİSKİ, “Kanalizasyon Şebekesi ve Terfi Merkezi” işi kapsamında Sur ilçesi Karpuzlu Mahallesi’ne 5,5 kilometre kanalizasyon hattı ve terfi merkezi inşa etti.

Sağlam altyapı için 8,4 km kanalizasyon hattı

Kentin sağlam bir altyapıya kavuşması için 2021’de önemli yatırımlar gerçekleştiren DİSKİ, yeni imar alanlarına toplamda 8,4 kilometre kanalizasyon hattı döşedi.

Projede Kayapınar ilçesi Meyti Dono Caddesi’ne 1,8 km, Diclekent, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Rojava Bulvarlarına 3 km, Abdülkadir Aksu Caddesi’ne 337 metre, Leyla Kasım- Şanlıurfa Yolu’na 343 metre, Talaytepe-Leyla Kasım Caddelerine 556 metre, Yenişehir Aziziye Deresine 894 metre, Şeyh Said Bulvarı’na 1,3 km kanalizasyon hattı oluşturdu.

Depoların bakım ve onarımı yapıldı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 2021’de zamanla yıpranan su depolarında bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmalarda 34 ayaklı ve 6 gömme su deposunun onarımını gerçekleştirdi. İş kapsamında 21 terfi binasının da yapımı tamamlandı.

Bismil’de su hatları yenilendi

“Bismil Kısmi İçme Suyu Şebekesi” çalışmalarında belirlenen mahallelerin içme suyu hatlarını yenilendi.

Ekipler, projede 6,7 kilometre boru 4,5 kilometre bağlantı hattını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Terfi Merkezi yenilendi

DİSKİ, kayıp-kaçakları önleme ve yüksek kotlarda yer alan hanelere su temin etmek amacıyla Kayapınar ilçesi Mezopotamya mahallesinde yer alan  15 bin metreküp kapasiteye sahip Terfi Merkezi’ni, yeniledi,  bakım ve onarım çalışması yaptı.

28 mahalleye su sondajı

DİSKİ, 21 büyük yatırım programında kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmek için 13 ilçede 28 mahallede su sondaj çalışmalarını tamamladı.

40 mahalleye 104 km içme suyu şebekesi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, “Kırsal Mahallelerde İçme Suyu Sistemi” projesi kapsamında Hazro, Çınar, Kulp, Bismil, Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin 40 mahallesine 104 kilometre içme suyu şebekesi döşedi, 24 depo inşa edildi.

Yukarı Haydan Mahallesi’nin kanalizasyon sorunu çözüldü

 “Eğil Yukarı Haydan Mahallesi Kanalizasyon Yapımı” işi kapsamında mahalleye 5 kilometre kanalizasyon hattı döşedi. Aynı çalışmada belirlenen alana bin kişilik fosseptik inşa edildi.

Kent merkezine 4,3 km yağmursuyu şebekesi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, eksik olan şebekeleri tamamlayarak yağmur sularının şebekelere akışını sağlamak için Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde başlattığı çalışmaları tamamlayarak hizmete sundu.

Projede belirlenen cadde ve bulvarlara toplam 4,3 kilometre yağmur suyu şebeke hattı döşendi.

Afet Konutların’da kısmi kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları tamamlandı

DİSKİ, Kayapınar, Lice ve Kulp ilçelerinde yer alan Afet Konutları’nda yürüttüğü kısmi kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını tamamladı.

2021’de tamamlanan çalışmalarda ekipler, 3,3 kilometre kanalizasyon,3,8 kilometre içme suyu şebekesi ve 200 metre su sondaj kuyusu inşa etti.

DİSKİ 9 projede çalışmalarını sürdürüyor

21’de 21 proje kapsamında, 12 projeyi tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunan DİSKİ, 8 büyük projenin 6’sını 2022’de, 2’sini ise 2023’te tamamlayacak, 1 proje de ise saha çalışmalarını tamamladıktan sonra ihalesini yapacak.

 

 

 

 

Resim Galerisi